Διαδικτυακά φέτος η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης λόγω κορονοϊού

Διαδικτυακά φέτος η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης λόγω κορονοϊού

Ακυρώνεται το δια ζώσης πρόγραμμα της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης για τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η 17η ΔΕΒΘ ανταποκρινόμενη στα νέα δεδομένα, θα επικεντρωθεί σε ένα εξ΄ολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα με αιχμή την επιδίωξη της συμμετοχής σημαντικών συγγραφέων, την ενεργό συμμετοχή των εκδοτών και την ψηφιακή διοργάνωση των προγραμματιζόμενων φεστιβάλ, εκδηλώσεων και δράσεων, καθώς και των επαγγελματικών ημερίδων για την εγχώρια και διεθνή αγορά του βιβλίου.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικτυακής 17ης ΔΕΒΘ ορίζεται το χρονικό διάστημα από τις 19 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2020, ενώ από τις 9 Νοεμβρίου θα προηγηθεί επίσης εξ΄ολοκλήρου διαδικτυακά ένα ευρύ πρόγραμμα επαγγελματικών συζητήσεων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επαγγελματιών της αγοράς του βιβλίου, γύρω από την προώθηση, τις στρατηγικές έκδοσης και πώλησης και την λογοτεχνική μετάφραση, το οποίο διοργανώνεται από την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το ινστιτούτο Γκαίτε και το πρόγραμμα Litrix σε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ως προάγγελος της μελλοντικής πλήρους παρουσίας της Γερμανόφωνης λογοτεχνίας ως τιμώμενης  στην 18η ΔΕΒΘ.

Σύμφωνα με  την ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού «λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και τις συστάσεις της Πολιτείας για την προστασία από την πανδημία covid 19 και δεδομένης της κατάστασης επιφυλακής σχετικά με την εξέλιξή της του επόμενους μήνες στην Ελλάδα και διεθνώς ενημερώνουμε ότι έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων, επισκεπτών και εργαζομένων, αποφασίσαμε την οριστική ακύρωση του δια ζώσης προγράμματος της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διάστημα 29/10-1/11 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo».

«Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους εκθέτες για την πλήρη διασφάλιση τυχόν ήδη καταβληθέντος οικονομικού αντιτίμου, σε συνεννόηση με τη ΔΕΘ – Helexpo», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις