Κέρκυρα: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Κέρκυρα: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την Πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κέρκυρα προβλέπεται έντονη βροχόπτωση για τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Από την πολιτική προστασία καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας:

  1. Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.
  2. Να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με χείμαρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  3. Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
  4. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
  5. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση και τη στάθμευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Από την αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας σημειώνεται ότι «ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το ιστορικό κέντρο της πόλης  προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές και παρά την προειδοποίηση για την έλευση της κακοκαιρίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι ορισμένοι πολίτες και επαγγελματίες δεν είχαν ασφαλίσει ή απομακρύνει τα αντικείμενα που έπρεπε (Τέντες, ομπρέλες, γλάστρες κλπ) τα οποία εγκυμονούσαν  κινδύνους για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές».

Στις οδούς Καποδιστρίου και Ντίνου Θεοτόκη, μετά από αυτοψία και υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν τοποθετηθεί κορδέλες απαγόρευσης διέλευσης καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού από κεραμίδια που αποκολλήθηκαν από την προχθεσινή κακοκαιρία.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις