Επιδοτήσεις 8 εκ. ευρώ για 64 επενδυτικά σχέδια στη Λάρισα μέσω του Leader

Επιδοτήσεις 8 εκ. ευρώ για 64 επενδυτικά σχέδια στη Λάρισα μέσω του Leader

Την ένταξη 64 νέων επενδυτικών σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,96 εκατομμυρίων ευρώ, στο πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Το πρόγραμμα που στο νομό Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ Α.Ε., οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, 2014-2020, σχεδιάσαμε και πετύχαμε την ένταξη 64 νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση 7,96 εκατ. ευρώ», δηλώνει ο κ. Αγοραστός και προσθλετει: «Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, και τον υφυπουργό, Κώστα Σκρέκα, για τη χορήγηση χρηματικής υπερδέσμευσης, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εντάξουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων από όσες προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και να στηρίξουμε στην πράξη την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις