199η επέτειος Άλωσης Τριπολιτσάς: Υπερήφανοι, μνήμονες και ευγνώμονες οι Τριπολίτες

199η επέτειος Άλωσης Τριπολιτσάς: Υπερήφανοι, μνήμονες και ευγνώμονες οι Τριπολίτες

«Ο Θοδωρής του 21», ήταν το θέμα σημαντικής μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, που έγινε στην Τρίπολη και στην Πλατεία Άρεως, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ακούστηκαν αφηγηματικά αποσπάσματα, με επίκεντρο τη ζωή και τη δράση του Γέρου του Μοριά, καθώς και δημοτικά τραγούδια, σχετικά με την Επανάσταση του 1821.

Η παράσταση, ταξίδεψε το κοινό, στο κλίμα της επαναστατικής και προεπαναστατικής περιόδου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ερμήνευσαν οι Μαριάνθη Λιουδάκη, Γιώργος Ντόβολος.

Μαζί τους, ήταν και μία παραδοσιακή ορχήστρα.

Στην εκδήλωση, συμμετείχε και ο γνωστός δάσκαλος της λαικής παράδοσης, Χρήστος Ζώτος.

Την απαγγελία είχε αναλάβει ο Κώστας Μάνος.

Η παράσταση, πλαισιώθηκε από ενδεικτικά τμήματα των χορευτικών σωματείων της Τρίπολης.

Η εκδήλωση έγινε, κάτω από αυστηρούς όρους τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η βραδιά, αλλά και οι τριήμερες εκδηλώσεις του δήμου της Τρίπολης, έκλεισε με καύση πυροτεχνημάτων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου απ’ την Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.

Το πρωί, στην επίσημη Αρχιερατική Δοξολογία, στην Μητρόπολη της Τρίπολης, παρευρέθηκε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε την μουσική παράσταση της Κυριακής και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις