Η Τρίπολη τίμησε την 199η επέτειο της Άλωσης

Η Τρίπολη τίμησε την 199η επέτειο της Άλωσης

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τρίπολη, για την 199η επέτειο κατάληψης της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Στις εκδηλώσεις, παρέστη και ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος- ξεκίνησαν με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από τη φιλόλογο Αγγελική Κωστάκη και στη συνέχεια οι επίσημοι και οι Αρχές, μετέβησαν στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών.

Παρόντες μεταξύ άλλων στις σημερινές εκδηλώσεις ήταν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, οργανώσεων και συλλόγων.

κεντρ. φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
πηγή εσωτ. φωτό: www.ppel.gov.gr

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις