Β. Κόκκαλης: Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες από την θεομηνία

Β. Κόκκαλης: Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες από την θεομηνία

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να αποζημιωθεί το σύνολο των ζημιών των πληγέντων από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, απηύθυνε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης ζήτησε να επικρατήσουν ίσα μέρα και ίσα σταθμά σε όλες τις καταστροφές, φέρνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα πολιτών που ζημιώθηκαν, αλλά δε γνωρίζουν αν και πώς θα αποζημιωθούν.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε: «Μετά από ένα άσχημο γεγονός, μετά από μία φυσική καταστροφή, τις πρώτες ώρες κρίνεται αν και κατά πόσο το κράτος και όσοι έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης έχουν ένα συνεκτικό σχέδιο ή προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο έως ότου ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία. Νομίζω ότι από τα πραγματικά δεδομένα και από όλα αυτά τα οποία σήμερα μας παρουσιάστηκαν από την Κυβέρνηση, συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση κινείται στη δεύτερη κατεύθυνση. Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θα εστιάσω στην έγκαιρη προσέλευση κάποιου υπεύθυνου την ώρα της ζημιάς… Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν είναι καθαρά αγροτικές, κύριε Υπουργέ. Είναι ο Αλμυρός, τα Φάρσαλα, η Καρδίτσα, που σημαίνει ότι η τοπική τους κοινωνία στηρίζεται αν όχι αποκλειστικά σε μεγάλο βαθμό από τους αγρότες και κτηνοτρόφους… Όλοι θα συμφωνήσουμε σε κάτι, ότι πέντε και οκτώ χιλιάδες ευρώ είναι ψίχουλα. Αλλά ο επιχειρηματίας έχει και εμπορεύματα. Είναι κρίσιμο, έπρεπε και δυστυχώς δεν το έχουμε ακούσει, έτσι κάνει μια σοβαρή πολιτεία, να πει «αποζημιώνεστε όλοι», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις