Κοζάνη: 4η γιορτή μελιού

Κοζάνη: 4η γιορτή μελιού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν τη Γιορτή Μελιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020.

Στη διάρκεια της γιορτής, η οποία  θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα μέλια των παραγωγών, αλλά και να γνωρίσουν τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται από την κυψέλη, όπως: γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και κερί, καθώς και τα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν απ’ αυτά.

Αναφερόμενος στη δράση αυτή ο γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης, Σωφρόνιος Καραγιαννίδης, αφού τόνισε ότι σήμερα στο σύλλογο υπάρχουν 400 ενεργά μέλη, πολλά εκ των οποίων μπήκαν σ’ αυτόν τα τελευταία χρόνια, ζήτησε περισσότερα κίνητρα και βοήθεια από την πολιτεία, ενόψει και της απολιγνιτοποίησης, γιατί όπως είπε, «αυτό το επάγγελμα έχει μέλλον».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, αφού τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει το σύλλογο όλα τα χρόνια, ενώ κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει την Κυριακή στην πλατεία προκειμένου, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα προϊόντα τους.

Στην πρωτοβουλία του Δήμου να κοινοποιήσει φυλλάδια όπου θα αναγράφονται και όλοι οι μελισσοπαραγωγοί, αλλά και τα οφέλη του μελιού για να γίνουν γνωστά και στους δημότες, αναφέρθηκε ο ταμίας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Μαμάτσιος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις