ΠΑΜΘ: Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά να ανακοινωθεί το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής

ΠΑΜΘ: Η «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά να ανακοινωθεί το Πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Με το ερώτημα: «Πόσο ακόμη θα περιμένουν οι επιχειρήσεις κε Μέτιο;», η περιφερειακή παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση» ζητά από τη διοίκηση της Περιφέρειας αν. Μ.Θράκης και τον περιφερειάρχη προσωπικά, «να κινηθεί το συντομότερο δυνατό γιατί κάθε μέρα που περνάει οι ανάγκες των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μεγαλώνουν», όπως αναφέρει, και να ανακοινώσει το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στις 17 Σεπτεμβρίου ο κος Χρήστος Μέτιος δεσμεύτηκε ότι ‘σε λίγες μέρες’ η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας κατά το πρότυπο του προγράμματος που εφάρμοσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…
Πόσες μέρες χρειάζεται, άραγε, η διοίκηση της Περιφέρειας για να θέσει στη διάθεση των επιχειρηματιών της περιοχής μας ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο; Υπενθυμίζουμε ότι ‘μη επιστρεπτέα προκαταβολή’ σημαίνει πως οι επιχειρηματίες θα λάβουν χρήματα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων τους τα οποία ΔΕΝ θα κληθούν να επιστρέψουν.
Στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου, ο κος Μέτιος είχε πει μεταξύ άλλων ότι η προκήρυξη του προγράμματος είναι ‘θέμα εγκρίσεων’. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, στις 28 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν (αρ. απόφασης SA.58616) ενέκρινε κονδύλι ύψους 1.5 εκ ευρώ για την Ελλάδα και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής σε 12 Περιφέρειες. Επομένως, ποια έγκριση περιμένει ακόμα;
Η κλεψύδρα πλέον έχει γυρίσει ανάποδα. Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η κωλυσιεργία της διοίκησης την ώρα μάλιστα που βλέπουμε άλλες Περιφέρειες (Κρήτης, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ηπείρου) να έχουν ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες ενώ στη δική μας Περιφέρεια δεν έχει καν προσδιοριστεί (ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί) το ύψος του ποσού που απαιτείται αναλογικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων, ούτε και οι ΚΑΔ που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Στην ανακοίνωση η Περιφερειακή Σύνθεση αναφέρει ότι «η απόφαση της Κομισιόν ορίζει ρητά ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα πρέπει να έχει γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020», και τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει να πιέζει τη διοίκηση να κινηθεί το συντομότερο δυνατό».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις