Πούτιν, Μακρόν & Τραμπ ζητούν να τερματιστούν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Πούτιν, Μακρόν & Τραμπ ζητούν να τερματιστούν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας που μάχονται γύρω από τον Καύκασο στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν καλούν τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιστρέψουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Καλούμε τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να δεσμευτούν άμεσα και ευθέως χωρίς προϋποθέσεις να αρχίσουν τις συνομιλίες επί της ουσίας της διευθέτησης με την συνδρομή των συμπροέδρων της ομάδας του Μίνσκ του ΟΑΣΕ», αναφέρει η κοινή δήλωση των τριών ηγετών.

«Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων», σημειώνουν οι πρόεδροι Ρωσίας, ΗΠΑ και Γαλλίας.

Η ομάδα του Μίνσκ συγκροτήθηκε το 1992 με σκοπό τη διαμεσολάβηση για την επίτευξη ειρηνικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μακρόν: Σύροι τζιχαντιστές πολεμούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Γάλλος πρόεδρος, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για την παρουσία «Σύρων μαχητών τζιχαντιστικών οργανώσεων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

AP Photo/Francisco Seco, Pool

«Διαθέτουμε σήμερα σαφείς πληροφορίες που δείχνουν πως Σύροι μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων προωθήθηκαν μέσω του Γκαζίαντεπ προς το θέατρο των επιχειρήσεων του Άνω Καραμπάχ. Είναι ένα πολύ σοβαρό νέο, που αλλάζει το παιχνίδι», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγές: Reuters, Tass, Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις