Δ. Χαρίτου: Θέματα της Ροδόπης στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών

Δ. Χαρίτου: Θέματα της Ροδόπης στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, στο πλαίσιο των συναντήσεων των μελών της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη με παραγωγικά υπουργεία, έθεσε ζητήματα της Ροδόπης και της Θράκης που είναι της αρμοδιότητάς τους, στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έθεσε το θέμα με τα προβλήματα που υπάρχουν στο εθνικό οδικό δίκτυο και στο επαρχιακό δίκτυο και την ανάγκη συντήρησης του δικτύου μέσω της διάθεσης πόρων στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πεσμένη γέφυρα Κομψάτου Ιάσμου, που κατέρρευσε προ τριετίας, καθώς και στον κάθετο οδικό άξονα Νυμφαίας. Επίσης στάθηκε στη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι Φαναρίου, καθώς και στο σταμάτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Δράμας-Αλεξανδρούπολης. Τέλος έθεσε την προοπτική σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ροδόπης με την Βουλγαρία.
Στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής έθεσε το θέμα της διαχείρισης υδάτινων πόρων που διαθέτει η Ροδόπη και  στην ανάγκη να επισπευστεί το έργο του τροφοδοτικού αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής. Για θέμα των εξορύξεων χρυσού τόνισε με έμφαση ότι είναι casus belli για τη Θράκη, ενώ σημείωσε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Φράμα Κομψάτου είναι «παγωμένη» στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο βουλευτής σημείωσε ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις εντάσεις που έχουν κατατεθεί από τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας μπορεί να ξεπεραστεί.
Για τα δίκτυα φυσικού αερίου που υλοποιούνται στην περιοχή μέσω της ΔΕΔΑ, ο βουλευτής ζήτησε να διατηρηθεί η αρχική σύμβαση, καθώς και την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου, πέρα των έξι πόλεων, και σε μεγάλες κωμοπόλεις της Θράκης, όπως οι Σάπες και ο Ίασμος.
Ζήτησε την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων χαμηλής ενθαλπίας που υπάρχουν στην περιοχή για θερμοκηπιακές και άλλες αγροτικές δραστηριότητες.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις