Στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου «Η πύλη του σκοταδιού»

Στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου «Η πύλη του σκοταδιού»

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Η πύλη του σκοταδιού», θα προβληθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 9:15 το βράδυ στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Το ντοκιμαντέρ ιχνογραφεί την πολιορκία του Χάνδακα, την πιο μακρά σε διάρκεια πολιορκία στην ιστορία, η οποία διαδραματίστηκε κατά τον πέμπτο Βενετοτουρκικό πόλεμο τον 17ο αιώνα. Ένας Βενετσιάνος αξιωματικός, ένας Οθωμανός ταξιδιώτης, ένας κάτοικος της πόλης και ο ποιητής της Κρητικής Αναγέννησης M.Τ. Μπουνιαλής, υφαίνουν μέσα από τη γραπτή μαρτυρία τους την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων. Οι εικόνες που αναδύονται καθρεφτίζουν το σύγχρονο Ηράκλειο (Χάνδακα), χωρίς κάποια πρόθεση ανασύστασης της εποχής με θεατρικά κοστούμια ή σκηνικά.

Συντελεστές:

Μανόλης Σφακιανάκης (σκηνοθεσία – σενάριο), Αλέξανδρος Χατζηπαναγιώτης (διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ), Λεωνίδας Χαρτοφύλακας (ήχος),  Λεωνίδας Χαρτοφύλακας, Πάνος Κερασιώτης (μουσική).

Αφήγηση: Γιάννης Γιγουρτζής, Τασούλα Μαρκομιχελάκη, Αντώνης Περαντωνάκης, Μανόλης Σφακιανάκης.

Ηθοποιοί: Αντώνης Περαντωνάκης, Γιάννης Νερολαδάκης, Αντώνης Λαμπρινός, Ειρήνη Αφορδακού, Στέλιος Λαμπρινός, Ανδρέας Γουρνιανάκης, Κωνσταντίνα Αμανάκη, Γιώργος Παπουτσάκης, Ειρήνη Καράγιωργα.

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ, «Κρήτη μια ιστορία, 5+1 πολιτισμοί» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Έλα να σου δείξω κάτι», του πολιτιστικού καναλιού του Δήμου Ηρακλείου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις