Δράμα – Σ. Γεωργιάδης: Δε μπορεί να κλείσει Τελωνείο σε περιοχή με 63 εξαγωγικές επιχειρήσεις

Δράμα – Σ. Γεωργιάδης: Δε μπορεί να κλείσει Τελωνείο σε περιοχή με 63 εξαγωγικές επιχειρήσεις

Την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του Τελωνείου Δράμας, με επιπλέον προσωπικό και εξειδικευμένο σύγχρονο εξοπλισμό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, παρεμβαίνοντας στις φήμες περί κατάργησής του.

«Ζητήθηκε να δοθούν στοιχεία για τον όγκο των εργασιών του Τελωνείου ώστε να αξιολογηθεί η λειτουργία του. Δεν μπορεί να κλείσει μια υπηρεσία που εξυπηρετεί 63 εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρουν 5.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, προσθέτοντας ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται μέσα στις 50 πρώτες πανελλαδικά.

Τόνισε ότι πλέον ο ρόλος των Τελωνείων δεν πρέπει να εξαντλείται στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων, αλλά να εξελιχθεί μέσω της τεχνολογικής τους αναβάθμισης και της λειτουργίας τους μέσα στους χώρους παραγωγής των προϊόντων.

Η περιοχή της Δράμας, με τις επιχειρήσεις μαρμάρου αλλά και τις οινοποιητικές που τα τελευταία 20 χρόνια έχουν αναπτυχθεί σημαντικά στον τομέα των εξαγωγών, κατάφερε  να αντεπεξέλθει στην περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου της Δράμας που, παρά την κρίση και την οδική απομόνωση του νομού, έδειξαν προσαρμοστικότητα, παρέμειναν στον τόπο τους και άντεξαν. Πλέον, η σύγχρονη μορφή προσέγγισης για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξαγωγικής δραστηριότητας επιβάλλει σχεδιασμό, τα κατάλληλα σύγχρονα εργαλεία και διαφορετική κουλτούρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις