Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και οι καθαρισμοί σε επικίνδυνα σημεία της Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και οι καθαρισμοί σε επικίνδυνα σημεία της Μεσσηνίας

Το σημείο -δυτικά των εκβολών του Νέδοντα- όπου εκτελούνται με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε πως αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας με τα μηχανήματα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ειδικότερα πως η περιφερειακή ενότητα έχει ήδη ολοκληρώσει δύο αντιπλημμυρικές εργολαβίες, 400 χιλιάδων ευρώ, σχεδιασμένες από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με τις οποίες έγιναν παρεμβάσεις στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος. Ο σχεδιασμός, από εδώ και πέρα, αφορά έργα ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων, για ποσό 650 χιλιάδων ευρώ, υπογράφονται άμεσα οι συμβάσεις με τους αναδόχους, και αφορούν καθαρισμούς και συντηρήσεις τεχνικών έργων σε όλο τον νομό.

Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά έργα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στους ποταμούς Πάμισο και Άρι, καθώς και στους παραποτάμους. Έχει δρομολογηθεί, ακόμα, η δημοπράτηση έργου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση καθαρισμών αποστραγγιστικών τάφρων και οδικού δικτύου στην περιοχή του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Αναστασόπουλο για το τελευταίο δεκαήμεροδιάστημα που τα συνεργεία ολοκλήρωσαν παρεμβάσεις στις περιοχές Πετράλωνα – Μαγγανιακό, Αρχαία Μεσσήνη – Ι.Μ. Βουλκάνου, Θουρία – Πολιανή, Λάμπαινα – Αριστοδήμειο – Ανεμόμυλος. Στη συνέχεια έγινε αναφορά για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν δρομολογηθεί για την πόλη της Καλαμάτας από το υπουργείο Υποδομών, μετά και την πρόσφατη απόφαση του υπουργού κ. Καραμανλή, με την οποία ενεργοποιήθηκε το άρθρο της σύμβασης παραχώρησης για την υλοποίηση έργου 79 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «οι ανάγκες του νομού είναι τεράστιες, δεν τελειώνουμε με αυτά που σχεδιάζουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καιρικά φαινόμενα που μπορούν πιθανότατα να προκαλέσουν καταστροφές».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις