ΗΠΑ: Μπουκοτάζ στη Γερουσία- Διαδηλώσεις κατά του διορισμού της Κ. Μπάρετ

ΗΠΑ: Μπουκοτάζ στη Γερουσία- Διαδηλώσεις κατά του διορισμού της Κ. Μπάρετ

Ο διορισμός που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ και θα αλλάξει τη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για την επόμενη γενιά, προχωρά παρά τις διαδηλώσεις και το μπουκοτάζ των αντιπολιτευόμενων Δημοκρατικών στην Γερουσία.

H Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας με τις ψήφους 12 Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών και κανενός Δημοκρατικού, επικύρωσε τον διορισμό, προωθώντας τη διαδικασία στην τελική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη
Δευτέρα.

“Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία πραγματοποιεί τον πιο βιαστικό, τον πιο κομματικό και τον πιο ελάχιστα νόμιμο διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην ιστορία του έθνους μας,” τόνισε ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Αντί να λάβουν μέρος στην ακρόαση, οι Δημοκρατικοί, που είναι μέλη της επιτροπής, είχαν τοποθετήσει μεγάλες φωτογραφίες στις θέσεις τους, από ανθρώπους που θα επηρεαστούν αρνητικά στην περίπτωση ακύρωσης της εφαρμογής του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας «Affordable Care Act», που έγινε νόμος το 2010.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει ακρόαση των επιχειρημάτων για μία προσφυγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του αναφερόμενου νόμου στις 10 Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Την αντίθεση τους στην επικύρωση του διορισμού της  Μπάρετ, εκφράζουν 150 ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων, αναφέρει σε ανάρτησή της η ηθοποιός Μια Φάροου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις