Κοζάνη: Πρέπει να ξεκοκκινίσει η περιοχή λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Κοζάνη: Πρέπει να ξεκοκκινίσει η περιοχή λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

«Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο δράσεων για να ξεκοκκινίσει η Κοζάνη γρήγορα», υπογράμμισε  από την Κοζάνη όπου βρέθηκε την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξαιτίας  του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει, η περιοχή.

Ο κ. Εξαδάκτυλος καλεσμένος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, επισκέφτηκε τα δυο Νοσοκομείο της Π.Ε Κοζάνης τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους  Δημάρχους, Κοζάνης και Εορδαίας.

Δήλωσε σε ότι αφορά στην διασπορά του ιού και στην κατάσταση σε όλη την χώρα ότι θα πρέπει «να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες γιατί το βαρομετρικό προβλέπεται χαμηλό». Υπογράμμισε ότι ιατρικός κόσμος έχει ρόλο και έχει αποδείξει την χρησιμότητά του επισημαίνοντας ακόμα ότι η συνεργασία φορέων είναι αναγκαία σε όλα τα επίπεδα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης δράσεων με στόχο την μείωση του ιϊκού  φορτίου κορονοϊού και της  διασποράς.

Μιλώντας για τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι παίζει έναν πολύ δραστήριο ρόλο και σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ εξήρε την συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης που συνεχίζεται η συζήτηση για δράσεις που θα βοηθήσουν να ξεφύγει από τον κόκκινο συναγερμό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους τρόπους ενίσχυσης του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης, ευχαρίστησε τον κ. Εξαδάκτυλο για την επίσκεψή του στην περιοχή που όπως είπε αποδεικνύει την ευαισθησία του και την στήριξη του, σε μια περιοχή που για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στο κόκκινο. Υπογράμμισε  ακόμα ότι γίνονται ενέργειες για να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και με την συμβολή του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, να κινηθούν οι διαδικασίες και να αξιοποιηθεί  στο μέγιστο βαθμό το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας.

Σε ερώτηση για τις μετρήσεις του ιού στα απόβλητα ο κ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά: «Η μέτρηση του ιού στα απόβλητα είναι ένας χρήσιμος τρόπος και έχει προληπτικό χαρακτήρα. Η πρόβλεψη για την Θεσσαλονίκη είναι ότι θα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Με την τήρηση των μέτρων θα αποκλιμακώνονται τα μέτρα».

Σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν  τα στοιχεία της πανδημίας στην περιοχή καθώς και οι  προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ : Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις