Δήμος Χανίων: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για πληγείσες επιχειρήσεις

Δήμος Χανίων: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για πληγείσες επιχειρήσεις

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει, πως το τελευταίο διάστημα εφαρμόζει ήδη την απαλλαγή στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για στήριξη της επιχειρηματικότητας λόγω Covid-19.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ο Δήμος Χανίων ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που προχώρησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον την εφαρμόζει, την ώρα που η αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Πάνω από 2.500 επιχειρήσεις του Δήμου Χανίων, αρχίζουν ήδη να βλέπουν στα τιμολόγια τους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, την απαλλαγή των δημοτικών τελών για την περίοδο του lockdown.
Παράλληλα, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε διαγραφή των τελών, που προέκυψαν από διόρθωση τετραγωνικών ακινήτων, για όσους εκμεταλλεύτηκαν τη ρύθμιση που ίσχυε για το 2019. Η ρύθμιση αφορούσε στη βεβαίωση αναδρομικών τελών, με ελαφρύνσεις σε προσαυξήσεις και πρόστιμα, χρεώσεις που στο σύνολό τους διαγράφηκαν από τους δικαιούχους με παρέμβαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζοντας έτσι την αδικία που δημιουργήθηκε, σε σύγκριση με εκείνους που επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση τετραγωνικών για το 2020.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις