Συνέντευξη Τύπου Ιλχάν Αχμέτ εφ όλης της ύλης

Συνέντευξη Τύπου Ιλχάν Αχμέτ εφ όλης της ύλης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης!
Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης των συναντήσεων σε επτά νευραλγικά υπουργεία και την είσοδο στην τρίτη φάση, η οποία περιλαμβάνει την ακρόαση των φορέων, ο κ. Ιλχάν θέλησε να γνωστοποιήσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ και στις δύο επιτροπές, Αναπτυξιακή και Θεσμική, όπου συμμετέχει.

Ξεχωρίζει η Ειδική Ανά Εκμετάλλευση Ενίσχυση Αγροτών σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές της Χώρας.

Σημειώνεται πως μετά και την τρίτη φάση, ακολουθεί η έκδοση του πορίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατέθεσε 200 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις -αναφορές και παρεμβάσεις στην Βουλή σε 5 χρόνια μόνο για τη Ροδόπη και την Θράκη!

Σύμφωνα με τον κ. Ιλχάν:

«Ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώνει, δεν συνεργάζεται με τις τοπικές δομές υγείας και τους τοπικούς φορείς κάνοντας επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.
Δεν μπορεί το βάρος της ευθύνης να μετακυλίεται μόνο στην κοινωνία ενώ η Πολιτεία έχει χάσει τον έλεγχο
Να ονομαστεί ως έργο Εθνικής Στρατηγικής Σημασίας το φράγμα Κομψάτου και να χρηματοδοτηθεί από το νέο ταμείο συνοχής του Covid 19
Να ενταχθούν άμεσα οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα
Πολιτικά αναξιόπιστος υπουργός ο κ. Βορίδης που ασχολείται μόνο με τις μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις αγνοώντας τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Χωρίς να λυθεί το ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας στην ορεινή περιοχή και σε πολλές περιοχές στον κάμπο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη Ροδόπη.
Το Κίνημα Αλλαγής επέμεινε εξ αρχής στην σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το σύνολο της ΠΑΜ-Θ.
Πρόταση προς την Διακομματική Επιτροπή για επισκέψεις και λήψη δεσμεύσεων για την Θράκη από τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς , όπως συνέβη το 1990-92 με την πρώτη Διακομματική.
Μπορεί να αποτύχει η Διακομματική εάν δεν συσταθεί μια Διυπουργική Επιτροπή όπου από κοινού θα ληφθούν δεσμεύσεις από όλα τα Υπουργεία για τα έργα προτεραιότητας στην Θράκη.
Να διασυνδεθεί το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σταύρος Νιάρχος» με την ίδρυση μιας νέας νοσηλευτικής σχολής ή ενός κλάδου της ιατρικής στο πλαίσιο του Δ.Π.Θ. που θα λειτουργήσει επικουρικά στην επιστημονική έρευνα και στην λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου.
Να ανοίξει η συζήτηση και με τους φορείς της Μειονότητας για την βελτίωση του υπάρχοντος νόμου 3647/2008 για την διαχείριση των Βακουφίων.
Για Μουφτή και Σαρία να υπάρξει δημοκρατικός διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία και τους φορείς της μουσουλμανικής θρησκείας στην Θράκη.
Το Ιεροσπουδαστήριο δεν είναι αμιγώς θρησκευτικό σχολείο και οφείλει να διοικείται από την εκλεγμένη σχολική του εφορία.
Τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία είναι μία επιλογή που θα διευκολύνει και την ελληνομάθεια των μαθητών της Μειονότητας».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις