Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Kληρονομιάς (27 Οκτωβρίου)

Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Kληρονομιάς (27 Οκτωβρίου)

Η UNESCO καθιέρωσε το 2005 την 27η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς (World Day for Audiovisual Heritage) προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ως προς την αξία της οπτικοακουστικής αρχειακής κληρονομιάς και της διάσωσής της για τις μελλοντικές γενιές. Το φετινό θέμα της εν λόγω παγκόσμιας ημέρας έχει τίτλο «Your Window to the World» (Το παράθυρό σας στον κόσμο) και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό μας επιτρέπει να δούμε και να ακούσουμε περιεχόμενο σχετικό με πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος και πώς το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από την κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα από την Ιταλία, στις 28 Οκτωβρίου 1940, την επέτειο του ΟΧΙ και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου στο μέτωπο της Αλβανίας.

Το Αρχείο της ΕΡΤ στο πλαίσιο αυτών των δύο σημαντικών ημερών και θέλοντας να συμβάλλει στην προώθηση της αξίας της οπτικοακουστικής κληρονομιάς και να τιμήσει την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ

ΟΙ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

(video)
Νέο

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις