Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τα αυξημένα κρούσματα covid-19

Σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τα αυξημένα κρούσματα covid-19

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Π-ΑΜΘ
συνεδρίασε εχτές στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Χρ. Μέτιου, η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης για τον κορωνοϊό .

Στη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της κατάστασης, επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει με τον ΕΟΔΥ, ενώ αποφασίστηκε να γίνουν οι εξής ενέργειες:
— προμήθεια υγειονομικού υλικού
— απολυμάνσεις σε κτίρια της Περιφέρειας
— προμήθεια προκατασκευασμένων οικίσκων (isobox) για τις ανάγκες των δομών υγείας
— δειγματοληψίες από λύματα στους σταθμούς βιολογικού καθαρισμού.

«Από τις 20 Αυγούστου μέχρι και πριν από πέντε ημέρες τα κρούσματα σε κάθε Π.Ε. ήταν σε μονοψήφιο αριθμό πηγαίναμε πάρα πολύ καλά, ωστόσο από το επίπεδο 1 της επιτήρησης πήγαμε στο 2, » σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενεκίδης και τόνισε πως «το επίπεδο 1 και 2 δεν έχει μεγάλη διαφορά αλλά το τρία και το τέσσερα εκεί τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, χτυπάει καμπανάκι και πρέπει να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα.»

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Λουκάς Γεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας Αριστοτέλης Γκαράνης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις