Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 τιμά σήμερα η Ροδόπη υπό τη σκιά του κορονοϊου. Με την τήρηση των μέτρων προστασίας αποτίουν τιμές στο μεγαλείο ενός λαού που αντιτάχθηκε στο Φασισμό και προασπίστηκε με τη ζωή του την Ελευθερία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά την επίσημη έπαρση της σημαίας στον χώρο του ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή και τη φωταγώγηση στρατοπέδων.

Ακολουθεί στις 10:30 η Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στο ναό, ο πανηγυρικός της ημέρας από τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου

11:00 | Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο ηρώο της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

17:00 | Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν θα παραστεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Όπως επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν επίσημες παρελάσεις μαθητών, συλλόγων και του στρατού.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις