Φλώρινα: Διπλές λειτουργίες στον Άγιο Νικόλαο

Φλώρινα: Διπλές λειτουργίες στον Άγιο Νικόλαο

Από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες, στο ναό  Αγίου Νικολάου Φλώρινας , ώστε οι πιστοί να λειτουργούνται εντός του Ναού. Συγκεκριμένα, η πρώτη από τις 7:45 μέχρι τις 9:10 π.μ. και η δεύτερη από τις 9:30 έως τις 10:45 π.μ.

«Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή μετά από συστάσεις και οδηγίες από τη Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς η Π.Ε. Φλώρινας ευρίσκεται στο 2ο επίπεδο της πανδημίας του Κορονοϊού, και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε η Φλώρινα να εκπέσει στο 1ο επίπεδο και να χαρακτηρισθεί πράσινη. Η θερμοκρασία του φθινοπώρου και οι βροχές αποκλείουν την δυνατότητα να παρακολουθούν οι πιστοί την Θεία Λειτουργία στο αύλειο χώρου του Ναού όπως το καλοκαίρι και, με τον τρόπο αυτό επιμερισμού των πιστών, θα τηρούνται με μεγαλύτερη ευχέρεια και οι αποστάσεις, πέραν της μάσκας που πρέπει ο κάθε πιστός να φορά» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Παρδάλης.

Ο Όρθρος της Κυριακής θα τελείται κάθε Σάββατο αρχής γενομένης από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα μετά τον Εσπερινό 4:30 μ.μ, έως 5:15 μ.μ και στη συνέχεια ο Όρθρος 5:30 μ.μ. έως 7:00 μ.μ.

Στις γιορτές, που συμπίπτουν καθημερινές ημέρες θα τελείται μία Θεία Λειτουργία από 7:30 έως 10:00 π.μ.

Για τα μνημόσυνα στην Ενορία Αγίου Νικολάου, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συνεννοούνται πρώτα με τους ιερείς της ενορίας και μετά να ανακοινώνονται τα «αγγελτήρια» τέλεσης αυτών.

Σ’ όλες τις ακολουθίες θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις