Π. Αρκουμανέας: Όλοι μαζί να δείξουμε υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα

Π. Αρκουμανέας:  Όλοι μαζί να δείξουμε υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα

Η αποστολή του ΕΟΔΥ είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προάσπιση της υγείας των πολιτών τόνισε ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Εστιάζοντας στον ρόλο του οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο τριπλασιάσθηκε το ανθρώπινο δυναμικό του φτάνοντας τους 2.500 εργαζόμενους. Είπε ότι ήδη προσλήφθηκαν 1.000 άτομα και εντός των επόμενων ημερών θα προσληφθούν άλλα 200 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις του ΕΟΔΥ, τις ομαδοποίησε σε τρεις κατηγορίες: επιστημονικό πεδίο, συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων από πάνω από 150 επιστήμονες, δυνατότητα για άμεση απόκριση και παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας με κινητές ομάδες.

Μιλώντας για το κεντρικό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ, έκανε γνωστό ότι με τη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί θα γίνει το πιο σύγχρονο εργαστήριο στη χώρα μας, ένα από τα καλύτερα εργαστήρια στην Ευρώπη, το οποίο θα αποτελεί στολίδι για τη χώρα.

Υπογράμμισε πως μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, οι επόμενοι μήνες θα είναι θα είναι δύσκολοι και για αυτόν τον λόγο είπε πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε υπευθυνότητα.

Από την πλευρά της η διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το μεγάλο στοίχημα ήταν να στηρίξουμε τους πολίτες να αφομοιώσουν τις οδηγίες στην καθημερινότητα, κάτι που όπως είπε, θα φέρει την κανονικότητα.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις