Το Ενυδρείο Κρήτης αποχαιρετά το Μιχ. Παπαδάκη

Το Ενυδρείο Κρήτης αποχαιρετά το Μιχ. Παπαδάκη

Το δικό τους αντίο στο Μιχάλη Παπαδάκη, διευθυντή του Ενυδρείου Κρήτης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, δίνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ενυδρείου.

«Μερικές αράδες – αναφέρουν – δεν είναι αρκετές, για να συνοψίσει κανείς ούτε τη διαδρομή αλλά ούτε και το κενό που άφησε πίσω του ο προϊστάμενος του Ενυδρείου μας, Μιχάλης Παπαδάκης. Άνθρωπος εργατικός, πολυπράγμων, οξυδερκής, επίμονος, οραματιστής. Προσωπικότητα συγκρουσιακή, ανήσυχη, έτοιμη να δώσει τη μάχη με το παλιό και να ανοίξει νέους δρόμους, με μιαν οργή σχεδόν νεανική.

Διένυσε μια τριαντάχρονη πορεία αφιερωμένη στην ενίσχυση και την υποστήριξη της θαλάσσιας έρευνας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1987 από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, όπου διετέλεσε προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών το διάστημα 1999-2005 και συνέβαλε στο μετασχηματισμό του σε ερευνητικό κέντρο με σύγχρονες ερευνητικές υποδομές, το Θαλασσόκοσμο».

«Οραματίστηκε – συνεχίζουν – και πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του μεγαλύτερου Ενυδρείου της Ανατολικής Μεσογείου (CRETAquarium), του όποιου και ηγήθηκε επάξια από το 2005 μέχρι και το τέλος της ζωής του. Στη διαδρομή αυτή διατήρησε σταθερούς συνοδοιπόρους και επεδίωξε να δημιουργήσει μια ομάδα που ενωμένη να θέτει νέους στόχους και να εργάζεται σε κλίμα επαγγελματικό και ταυτόχρονα οικογενειακό.

Δεν αρκούνταν στα κεκτημένα, αλλά σχεδίαζε πάντα το επόμενο βήμα με επιμονή στη λεπτομέρεια και περιφερειακή ματιά. Στη διάρκεια της θητείας του ως προϊσταμένου του CRETAquarium, το Ενυδρείο επεκτάθηκε (2008), εμπλουτίστηκε με νέες δεξαμενές (2008 και 2019) και νέα είδη, απέκτησε τμήμα εκπαίδευσης και αγκάλιασε καινοτόμες υπηρεσίες και δράσεις για την προώθηση της επιστήμης και του πνεύματος. Τέλος, ο ίδιος από το 2012 συνέβαλε στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ από τη θέση του προϊσταμένου».

«Όλοι εμείς οι άνθρωποι του Ενυδρείου, όπως επέμενε να αυτοπροσδιοριζόμαστε, αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για το θάνατό του, εκφράζουμε τα ειλικρινά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και δηλώνουμε το χρέος που αισθανόμαστε να συνεχίσουμε το όραμά του για  το Ενυδρείο, αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες και το παράδειγμά του.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις