Βρετανία: Περιορίζεται ο δείκτης μετάδοσης R, αλλά η Αγγλία λαμβάνει νέα μέτρα

Βρετανία: Περιορίζεται ο δείκτης μετάδοσης R, αλλά η Αγγλία λαμβάνει νέα μέτρα

Ο αριθμός R για τον κορονοϊό μειώθηκε για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου μεταξύ 0,9 και 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος ωστόσο παραμένει να διατηρηθεί το R κάτω από το 1 έως ότου παρασκευαστεί το εμβόλιο.

Την Παρασκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο, 521 θάνατοι αναφέρθηκαν εντός 28 ημερών και 16.022 νέες περιπτώσεις – πτώση 25% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας τα νέα κρούσματα είναι ακόμα υψηλά σε ημερήσιο αριθμό, ιδίως στη Βορειοδυτικές και στις Βορειοανατολικές περιοχές, στο Γιορκσάιρ και το Χάμπερ.

Όταν το lockdown λήξει στις 2 Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας θα περάσει στα πιο σκληρά επίπεδα περιορισμών.

Προκειμένου να ελέγξει την διάδοση στην διάρκεια των Χριστουγέννων, η Ουαλία αναμένεται να υποστεί αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Mark Drakeford, επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, με κινηματογράφους, αίθουσες μπόουλινγκ και άλλους εσωτερικούς χώρους διασκέδασης να κλείνουν εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Λονδίνο- Ανταπόκριση για την ΕΡΤ: Νατάσσα Καντζάβελου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις