Παρέμβαση του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού για στήριξη αγροτών

Παρέμβαση του  βουλευτή Γιάννη Ανδριανού  για στήριξη αγροτών

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που ανέκυψε με την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως ενημερώθηκα από αγρότες στην Αργολίδα, έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, που αφορά την ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 « Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 » για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €, του οποίου η προθεσμία έληγε κανονικά στις 27/11/2020.

Συγκεκριμένα, πολλοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διαπίστωσαν ότι ενώ πληρούν τα κριτήρια ένταξης, απορρίπτονται βάσει της αιρεσιμότητας να είναι γραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών έως τις 31/8/2020. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αγρότες αυτοί είχαν απενταχθεί από το Μητρώο χωρίς να το έχουν διαπιστώσει, αλλά και χωρίς να ενημερωθούν σχετικά, ενώ από την στιγμή που ενημερώθηκαν προέβησαν αμέσως στις απαραίτητες διαδικασίες για την επανένταξή τους.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος, προτείνεται η ολιγοήμερη παράταση της υποβολής των αιτήσεων έως τις 3/12/2020 και η τροποποίηση της ημερομηνίας ένταξης στο μητρώο αγροτών, για παράδειγμα μέχρι την προτελευταία μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας δηλαδή τις 2/12/2020.

Κατόπιν αυτού,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος με την υποβολή αιτήσεων για την προσωρινή στήριξη σε αγρότες».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις