Σημαντική μείωση κρουσμάτων κορονοϊού – Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

Σημαντική μείωση κρουσμάτων κορονοϊού – Ανησυχία για την αύξηση των διασωληνωμένων

Αμείωτη παραμένει η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αν και καταγράφηκε μικρή μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.044 νέα κρούσματα, 600 διασωληνωμένους και 85 θανάτους.

«Η παρεΐστικη κοινωνική ζωή που αναζητούμε είναι εκτός λογικής» διαμήνυσε η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Ίσως πιο αργός, αλλά πιο ασφαλής ο δρόμος». Με αυτά τα λόγια αποτύπωσε την εξέλιξη του lockdown ο πρωθυπουργός, ο οποίος έβαλε τέλος στα σενάρια για συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόδου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας.

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη (…) Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και (…) θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα (…) Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρά τη σχετική μείωση των κρουσμάτων και του δείκτη RT κάτω από τη μονάδα, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα στις 18 πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας περιμένουμε πίεση στο Ε.Σ.Υ. και θανάτους, ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις