Μεσσηνία: Έξι νέα κρούσματα – Αρνητικά όλα τα τεστ σε Μεσσήνη και Τριφυλία

Μεσσηνία: Έξι νέα κρούσματα – Αρνητικά όλα τα τεστ σε Μεσσήνη και Τριφυλία

Μόλις έξι νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ, ενώ 30 είναι συνολικά τα κρούσματα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον νομό Αρκαδίας να καταγράφει χθες τον μεγαλύτερο αριθμό νέων λοιμώξεων -συνολικά 10. Σταθεροποιημένη το τελευταίο δεκαήμερο, είναι η κατάσταση των νοσηλευόμενων στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Καλαμάτας, με 22 ασθενείς με κορονοϊό να νοσηλεύονται εκεί αυτή τη στιγμή.

Πάνω από 800 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Μεσσήνης, με τα αποτελέσματα όλων να είναι αρνητικά. Αρνητικά ήταν και τα σχεδόν 70 τεστ μέσω drive through που έγιναν χθες στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Μεσσήνης από τη μονάδα του ΕΟΔΥ στον νομό. «Τα αρνητικά αποτελέσματα και των τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων στο πάρκινγκ του Δημαρχείου Μεσσήνης, καταδεικνύουν ότι τα προληπτικά μέτρα αποδίδουν και η περιοχή μας έχει αποφύγει τη διασπορά του covid-19», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Μεσσήνης.

Στον χώρο των ελέγχων βρέθηκε χθες το πρωί και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η προσπάθεια ελέγχων συνεχίζεται ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, που ήταν, επίσης, παρών, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αρνητικά αποτελέσματα, τονίζοντας, όμως, ότι αυτό δε σημαίνει πως ο κόσμος δεν πρέπει να εφησυχάσει, αντίθετα, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ατομικής υγιεινής και χρήσης μάσκας, ώστε να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο χωρίς προβλήματα. Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα ξεκινήσει και ο δεύτερος γύρος των ελέγχων σε μόνιμο πληθυσμό του δήμου και εργάτες γης που διαμένουν προσωρινά στα χωριά του λόγω της ελαιοσυγκομιδής.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και των 81 γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Τριφυλίας που έχει ανακοινωθεί, έλεγχοι με τεστ διενεργούνται σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, και αύριο, Πέμπτη, από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται από τον Δήμο οι πολίτες να δηλώνουν την πρόθεσή τους για εξέταση στο τηλέφωνο 2761360720, προκειμένου να ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Όπως έχει κάνει γνωστό ο Δήμος, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής αντίστοιχων ελέγχων στη Δ.Ε. Αετού.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις