Πτολεμαΐδα: Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

Πτολεμαΐδα: Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

Το διαρκές -επί δύο δεκαετίες- αίτημα της Καστοριάς και της Εορδαίας για την κατασκευή της Σήραγγας της Κλεισούρας εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, και σήμερα περνά από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» η προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» ως φορέα υλοποίησης του έργου.

Όπως τονίζεται σε σχετική αναφορά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, «με την εξέλιξη αυτή και με την εμπειρία που έχει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α Ε σε ανάλογα μεγάλα οδικά έργα, θα τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα οι διαδικασίες της δημοπράτησης και της επίβλεψης κατασκευής του έργου».

Η Σήραγγα της Κλεισούρας, ένα μεγαλόπνοο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 70 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας, θα ενώσει τρεις περιοχές -Καστοριά, Εορδαία, Αμύνταιο- και θα αποτελέσει εφαλτήριο Περιφερειακής Ανάπτυξης μειώνοντας παράλληλα τις αποστάσεις, ενώ θα βελτιώσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις