Καλαμάτα: Πλατφόρμα για διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας

Καλαμάτα: Πλατφόρμα για διαδικτυακή κοπή βασιλόπιτας

Πριν λίγες ημέρες το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρουσίασε την διαδικτυακή του πλατφόρμα για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας.

Στη διεύθυνση μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη δική του βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ή λογότυπο, να κόψει κομμάτια για τους συμμετέχοντες της διαδικτυακής του εκδήλωσης και όλοι μαζί να ψάξουν για το φλουρί. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα κάνει θραύση, καθώς πάνω από 20.000 άτομα έχουν ήδη συμμετάσχει σε διαδικτυακές εκδηλώσεις κοπής πίτας μέσω της πλατφόρμας στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της λειτουργίας της. Η επισκεψιμότητα παρουσιάζεται περισσότερο αυξημένη τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας και οι δημιουργοί της έχουν ήδη προχωρήσει στην αναβάθμιση της υποδομής, για να μπορεί να υποστηρίξει την αυξημένη διαδικτυακή κίνηση.

Ο Βασίλης Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το κοινό έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε. Όταν βλέπουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σκεφτόμαστε πόσο επικίνδυνο θα ήταν αν εν μέσω πανδημίας, έστω και οι μισοί λάμβαναν μέρος σε εκδηλώσεις κοπής πίτας με φυσική παρουσία. Έτσι ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες ακόμη περισσότεροι να επιλέξουν την πρότασή μας για την κοπή της πίτας διαδικτυακά».

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περισσότερο γνωστό με το ακρωνύμιο ΓΑΒ LAB, δραστηριοποιείται κυρίως στις εφαρμογές της τεχνολογίας στις περιοχές του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο με δράσεις, όπως την διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές τάξεις, την παροχή δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής, την ανάπτυξη διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και άλλες. Πρόσφατα ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB», η οποία αναλαμβάνει τη συνέχιση αυτού του έργου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις