Κοζάνη – Θ. Θεοδουλίδης: Δραματικές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η «Βάση Εισαγωγής»

Κοζάνη – Θ. Θεοδουλίδης: Δραματικές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η «Βάση Εισαγωγής»

«Δραματικές» χαρακτήρισε τις  επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, οι οποίες και θα προκύψουν εάν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ο ίδιος περιέγραφε στην διάρκεια της  σημερινής συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδουλίδης η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο καθορίζεται η «Βάση Εισαγωγής» των φοιτητών στις σχολές επιλογής τους, θα πλήξει 10 από τα 22 τμήματα με τον αριθμό των εισακτέων να μειώνεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμα και πιθανότατα να κλείσουν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου επεσήμανε ακόμα ότι θα πληγούν κυρίως η πόλη της Κοζάνης αλλά και  των Γρεβενών, καθώς  από τους 1.717 φοιτητές που εισάγονται θα φτάσουν μόλις  τους  453 κάνοντας λόγο για ποσοστό μείωσης της τάξης του 42%. Λιγότερες, σημείωσε  θα είναι οι απώλειες για την  Καστοριά, την Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα.

Ο κ. Θεοδουλίδης, σημείωσε ακόμα για την συγκεκριμένη εξέλιξη θα ενημερωθούν οι Βουλευτές οι και οι φορείς της περιοχής και προγραμματίζεται σύσκεψη με την Σύγκλητο των Πρυτάνεων να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ωστόσο μετέφερε στο Σώμα τη διαβεβαίωση της Υπουργού πως θα υπάρξει μέριμνα για τα περιφερειακά ιδρύματα, εκφράζοντας την ανησυχία του παράλληλα για την βιωσιμότητα πολλών τμημάτων που απειλούνται.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο κ. Θεοδουλίδης υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο θα ξεκινήσει ένας κύκλος αντιπαλότητας ανάμεσα σε πόλεις, ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις