Κ. Ιωαννίδου: Δεν είναι η Περιφέρεια που καθυστερεί την διαδικασία αποζημιώσεων

Κ. Ιωαννίδου: Δεν είναι η Περιφέρεια που καθυστερεί την διαδικασία αποζημιώσεων

«Δεν μπορώ να κατανοήσω τα παράπονά τους» σχολίασε η πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ αν.Μ.Θ. κα Κατερίνα Ιωαννίδου με αφορμή την αναφορά των έξι προέδρων των Επιμελητηρίων που είναι και Μέτοχοι στη ΔΕΣΜΟΣ αν.Μ.Θ. κατά την συνάντησή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μα κυρίως την σκληρή κριτική  που άσκησε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στ. Μωραϊτης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όπως είπε η κα Ιωαννίδου «περίπου πριν οκτώ μήνες αποφάσισαν ότι θέλουν να αλλάξουν τα ποσοστά και τη σύνθεση της ΔΕΣΜΟΣ, … εγώ να είμαι προσωρινή πρόεδρος και ο κος Φραντζής προσωρινός αντιπρόεδρος με μόνο στόχο να προσφέρουμε την υπογραφή μας ώστε να γίνονται κάποιες πληρωμές, χωρίς ουσιαστική αρμοδιότητα και τις αρμοδιότητες όλες να τις έχει αναλάβει η Γενική Συνέλευση. Όπως καταλαβαίνετε οι ψήφοι είναι μισοί – μισοί  περίπου και δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις.» Μάλιστα υποστήριξε ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση δεν παρέστησαν, όπως όφειλαν  και δεν συγκροτήθηκε ΔΣ  και στην πιο προηγούμενη Γ.Σ. δεν ψήφισαν για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία ενώ τα κονδύλια υπήρχαν.

Η κα Ιωαννίδου με τον περιφερειάρχη κ. Χ.Μέτιο (φώτο αρχείο ΕΡΤ)

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απόδοση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις πληγείσες επιχειρήσεις σημείωσε «Δεν μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα η διαδικασία των ελέγχων των αιτήσεων που υπέβαλλαν οι επιχειρήσεις εφόσον δεν προσλαμβάνεται προσωπικό με δική τους ευθύνη».

Όπως πρόσθεσε; «Τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να γεφυρώσω το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εταίρους γι αυτό το λόγο ούτε βγαίνω συχνά (εν. στα ΜΜΕ), ούτε απαντώ σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, βλέποντας όμως ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Στο κάτω – κάτω όσο δεν υπάρχει ΔΣ και όσο δεν είμαι πρόεδρος είναι λιγοστά τα πράγματα τα οποία μπορώ να προσφέρω. Ελπίζω στη συνάντησή τους με τον Υπουργό να μετέφεραν την πραγματική εικόνα κι όχι την εικόνα με τα γυαλιά που έχει κάποιος και τα βλέπει όπως θέλει να τα βλέπει.»
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «Από την πλευρά της Περιφέρειας γνωρίζω ότι ασκούνται πιέσεις για να τρέξει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Από την άλλη θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους (εννοεί τους έξι προέδρους των Επιμελητηρίων), στο δικό τους χέρι είναι το πότε θα πάρουν τα χρήματα οι επαγγελματίες, δεν είναι η Περιφέρεια που μπλοκάρει τη διαδικασία.»
Φώτο: Κατερίνα Ιωαννίδου φώτο ρεπορτάζ κείμενο:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις