Στροφή ΗΠΑ για διεθνή φόρο στους παγκόσμιους «ψηφιακούς γίγαντες»

Στροφή ΗΠΑ για διεθνή φόρο στους παγκόσμιους «ψηφιακούς γίγαντες»

Ένας διεθνής φόρος στους ψηφιακούς γίγαντες, που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων εντός του ΟΟΣΑ, θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να εισπράξουν ένα «δίκαιο μερίδιο» από εταιρείες, εκτίμησε σήμερα η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σε μια στροφή 180 μοιρών από την απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Η Γέλεν τόνισε στη Γερουσία ότι αυτός ο φόρος «θα επέτρεπε τη συλλογή ενός δίκαιου μεριδίου από εταιρείες, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών μας και μειώνοντας τα κίνητρα (…) για υπεράκτιες δραστηριότητες που σίγουρα δεν θέλουμε να ανταμείψουμε».

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αντίθετη σε μια φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών, απέτυχε στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη θέσπιση ενός τέτοιου διεθνούς φόρου.

Πηγή: ΑΠΕ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις