Να ενταχθούν στα εποχικά επαγγέλματα ζητούν οι αμειβόμενοι οδηγοί Ταξί Ρόδου

Να ενταχθούν στα εποχικά επαγγέλματα ζητούν οι αμειβόμενοι οδηγοί Ταξί Ρόδου

Η βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν. Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε στο το Εργατικό Κέντρο Ρόδου με το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου.

Στη συνάντηση με την κ. Ιατρίδη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αμειβόμενων
Οδηγών Ταξί Ρόδου, Παναγιώτης Κοντός και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου, Σάββας Μαλλιαράκηε.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν εργαζόμενους οι οποίοι, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, δεν μπορούν να κάνουν χρήση των μέτρων στήριξης που έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση. Περαιτέρω, συζητήθηκε και το θέμα των αμειβόμενων οδηγών ταξί σχετικά με την ένταξή τους στα εποχικά επαγγέλματα, ζήτημα που έχει φέρει με αναφορά της στη Βουλή και το αρμόδιο Υπουργείο, η Μίκα Ιατρίδη.

Η κ. Ιατρίδη υπογράμμισε σε δηλώσεις της πως «όπως πάντα, είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Αμειβόμενων Οδηγών Ταξί Ρόδου. Η συνεργασία αυτή, είχε οδηγήσει και στη μείωση των απαραίτητων ενσήμων για την ανεργία από 100 σε 50, πριν λίγο καιρό.
Η πανδημία, όμως, συνεχίζεται και οι επιπτώσεις της είναι πολλές και σημαντικές. Η κυβέρνηση έχει λάβει, μέχρι τώρα, πάνω από 25 ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους. Συζητήσαμε με το Εργατικό Κέντρο τις λύσεις που προτείνουν για τους εργαζόμενους που, μέχρι τώρα, δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των μέτρων στήριξης και να ενταχθούν και οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί στα εποχικά επαγγέλματα.

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δουλεύουμε συστηματικά, είμαστε δίπλα στην κοινωνία και, ως βουλευτές, θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τον παλμό της στην κυβέρνηση και να προωθούμε λύσεις».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις