Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Τροποποίηση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης ζητά ο Δήμαρχος

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Τροποποίηση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης ζητά ο Δήμαρχος

Με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ζητά την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για την επιδότηση θέρμανσης, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται οικισμοί του Δήμου, ώστε να υπαχθούν σ’ αυτήν οι κάτοικοι τους που χρησιμοποιούν καυσόξυλα για τη θέρμανση τους, όπως οι οικισμοί Κρωβύλη, Ασκητές, Ξυλαγανή κ.ά.

Ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος (φώτο αρχείο ΕΡΤ)

Στο κείμενο της επιστολής του Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

«Καταθέτω  το αίτημα αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των κατοίκων των οικισμών Κρωβύλης, Ασκητών, Ξυλαγανής κ.ά., του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, οι οποίοι με βάση τις προϋποθέσεις που τίθενται με την απόφαση Σας Α.1275(ΦΕΚ5567/17-12-20 τ.Β.) ουσιαστικά αποκλείονται από το επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα.
Οι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου μας διαβιούν σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα, σε συνθήκες δύσκολων καιρικών φαινόμενων, που απαιτούν τη χρήση καυσόξυλων για τη θέρμανση τους.
Σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η απόφαση Σας οι κάτοικοι πολλών οικισμών του Δήμου μας εξαιρούνται από την επιδότηση θέρμανσης, γεγονός που εντείνει τα προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης τους.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε στην έκδοση νέας απόφασης, με την οποία να προσδιορίζονται συντελεστές επιδότησης θέρμανσης που θα επιτρέπουν την υπαγωγή σ’ αυτήν των κατοίκων των οικισμών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις