Άργος Ορεστικό: Φωτοβολταικό πάρκο 300 kw και συστήματα τηλεμετρίας

Άργος Ορεστικό:  Φωτοβολταικό πάρκο 300 kw και συστήματα τηλεμετρίας

Στην πράσινη ενέργεια επενδύει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, την αντικατάσταση παλαιών δεξαμενών ύδρευσης και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας. «Ο Δήμος Άργους Ορεστικού πρωτοπορεί σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές τηλε-παρακολούθησης και τηλεμετρίας αντλιοστασίων, σταθμών και δεξαμενών ύδρευσης» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, σύμφωνα με την οποία εκκρεμεί η γνωμοδότηση του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου tracker 300 kw στην Κοινότητα Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για ένα από τα υποέργα του έργου “βελτίωση ύδρευσης και ΑΠΕ” που έχει εντάξει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αρχικά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και μετέπειτα στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 2.400.000 ευρώ. Ο Δήμος έχει υποβάλει αίτηση για τη σύνδεση Φ/Β σταθμού στο δίκτυο Μέσης Τάσης, με εικονικό Ενεργειακό Συμψηφισμό (Virtual Net Metering). Η παραχθείσα ενέργεια των αντλιοστασίων του Δήμου  θα συμψηφίζεται με την παραχθείσα ενέργεια από το φωτοβολταϊκό πάρκο, προσφέροντας οικονομία και συμβαδίζοντας με την Πράσινη Ευρωπαϊκή Πολιτική, που έχει ως γνώμονα την προστασία του Περιβάλλοντος.
Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται ως υποέργο και η κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στην πόλη και σε 8 οικισμούς του Δήμου, προς αντικατάσταση των παλιών, και συγκεκριμένα στο Μελάνθιο, τον Βράχο, το Ζευγοστάσιο, το Περιβόλι,
το Καστανόφυτο, τον Άγιο Ηλία, τον Σπήλιο και το Νόστιμο. Επίσης, ως 2 ο υποέργο περιλαμβάνεται η προμήθεια δίδυμων φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατάλληλων οικίσκων για τη στέγασή τους.
Το υποέργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης και περιλαμβάνει και την τοποθέτηση συστημάτων τηλεμετρίας και
αυτοματισμού, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση και κατά συνέπεια, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση βλαβών.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις