Συμφωνία για αμοιβή από Google σε γαλλικό Τύπο για συγγενικά δικαιώματα


Η Google υπέγραψε μια συμφωνία πλαίσιο με την APIG (Alliance de la presse d' information generale), την κύρια επαγγελματική οργάνωση του γαλλικού Τύπου, η οποία.. αντιπροσωπεύει κυρίως τις εθνικές και τις περιφερειακές εφημερίδες.
Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για να αμείβεται ο ημερήσιος γαλλικός Τύπος βάσει των «συγγενικών δικαιωμάτων», τα οποία είναι παρόμοια με τα πνευματικά δικαιώματα Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει «οδηγό» για την ενίσχυση του χειμαζόμενου Τύπου διεθνώς, αφού το περιεχόμενό του δεν μπορεί να διακινείται δωρεάν και να γίνεται πηγή πλουτισμού των ψηφιακών κολοσσών.
Μένει να γίνει γνωστό το ποσό που μπορεί να αντιμπροσωπεύει αυτή η συμφωνία για τον γαλλικό Τύπο, καθώς τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας είναι εμπιστευτικά.
πηγή: efsyn. gr
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις