Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και το επεισόδιο στα Ίμια

Eurokinissi

Την Τετάρτη τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, συγκεκριμένα πέταξαν σε χαμηλή απόσταση πάνω από το Στρογγυλό και τους Ανθρωποφάγους.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε σήμερα αναφορικά με την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα αναφέρθηκε και σε άλλες διπλωματικές ενέργειες σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές υπερπτήσεις και το περίφημο «επεισόδιο» στα Ίμια.

Συγκεκριμένα η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τις τρεις κατά σειρά υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά χθες αλλά και την παρενόχληση Ελλήνων αλιέων και σκαφών του Λιμενικού από τουρκικά σκάφη, που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε περιπολικό, πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠ.ΕΞ.

Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Νίκου Δένδια με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, μετά από αίτημα του δεύτερου για να τον ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησή που είχε πριν τρεις μέρες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις