Παραδόθηκε από το ΕΚΠΑ η μελέτη για το Πολυλίμνιο – Προβλέπει σε πρώτη φάση παρεμβάσεις 700.000 ευρώ

Παραδόθηκε από το ΕΚΠΑ η μελέτη για το Πολυλίμνιο – Προβλέπει σε πρώτη φάση παρεμβάσεις 700.000 ευρώ

Με λήψη μέτρων ασφαλείας πρέπει να επισκέπτονται οι πολίτες το Πολυλίμνιο, ενώ πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίας άρσης της επικινδυνότητας κάποιων συγκεκριμένων σημείων, είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο ο πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας παρέδωσε χθες στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την μελέτη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο.

«Στη μελέτη αναφέρονται έργα που πρέπει να γίνουν, γιατί ο κίνδυνος είναι αυξημένος και μάλιστα σε μέρη που είναι όμορφα, αυτό είναι σύνηθες. Είναι νομοτέλεια της φύσης οι ομορφιές της να κρύβουν και κινδύνους. Με βάση αυτό στο Πολυλίμνιο υπάρχουν έντονες καταπτώσεις και κατολισθήσεις άρα πρέπει να μειωθεί ο κίνδυνος αυτών.

Κάναμε έρευνα με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, για το τι πρέπει να γίνει για τη τη συγκράτηση των βραχωδών όγκων στα απότομα πρανή με δύσκολη πρόσβαση. Η επιλογή των έργων που θα γίνουν πρέπει να έχει τρεις βασικές προϋποθέσεις: Να είναι έργα αποτελεσματικά, να εναρμονίζονται με το περιβάλλον και να μην έχουν υψηλά κόστη» είπε συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας

Το κόστος άμεσης παρέμβασης για στερέωση πρανών, προϋπολογίζεται σύμφωνα με τη μελέτη, σε 700.000 ευρώ, ενώ όπως είπε ο κ. Λέκκας η δεύτερη και η τρίτη φάση έχουν προϋπολογισμό της τάξης του ενός εκατομμυρίου, ανεβάζοντας το σύνολο του έργου στο 1.700.000 ωστόσο με την αναμενόμενη έκπτωση αναμένεται ότι η δαπάνη θα καταλήξει να είναι σημαντικά μικρότερη.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις