Η κολχικίνη στη μάχη κατά του κορονοϊού (video)

Η κολχικίνη στη μάχη κατά του κορονοϊού (video)  Το πράσινο φως για να συμπεριληφθεί η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών σε ασθενείς με κορονοϊό, έδωσε  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. Ένα από τα νοσοκομεία που πήρε μέρος στην έρευνα ήταν και το Μαμάτσειο της Κοζάνης.

Η μελέτη έδειξε ότι, εάν η κολχικίνη χορηγηθεί ασθενή με covid-19 το πρώτο 48ωρο της λοίμωξης, μειώνει κατά 44% την θνητότητα, κατά 25% την ανάγκη νοσηλείας και κατά 50% την ανάγκη διασωλήνωσης. Η κολχικίνη μπορεί να λαμβάνεται ανεπιφύλακτα από ασθενείς ηλικίας άνω των 60. Οι ασθενείς από 18-60 ετών, μπορούν να την λαμβάνουν μόνο εφόσον υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ  προσεκτικά πρέπει να χορηγείται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις