Επιμελητήριο Αρκαδίας: Να βρεθούν άμεσα εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Να βρεθούν άμεσα εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, έστειλε η διοίκηση του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με αφορμή το θέμα αίτησης, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ορεινούς όγκους της Αρκαδίας.

Το τουριστικό τμήμα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επιχειρηματολογεί για το τι σημαίνει ορεινός όγκος Μαινάλου και Λύκαιο Όρος (προστασία, διαχείριση, φυσική κληρονομιά, οικότοπος, μέρος με πανίδα, χλωρίδα, περιοχή Natura, ιστορία, μυθολογία, ιερότητα, αρχαιολογικοί τόποι κλπ.), ενώ γνωστοποιεί και τις προσπάθειες, που γίνονται απ’ τις τοπικές κοινωνίες και τους δημόσιους φορείς, για την προώθηση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, μέσω περιπατητικών-τοπικών-διεθνών, πιστοποιημένων μονοπατιών και άλλων δράσεων.

Το τουριστικό τμήμα, μιλάει για ύπαρξη άνω των 200 επιχειρήσεων, οικογενειακής εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται στους ορεινούς αυτούς όγκους, ενώ, όπως ισχυρίζεται, ο αριθμός των απασχολούμενων, με τις έμμεσες τουριστικές επιχειρήσεις, ξεπερνάει τα 400 άτομα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, περιγράφει με την επιστολή του, τις συνέπειες που θα προκαλέσουν στα Αρκαδικά βουνά, τυχόν επενδύσεις στα αιολικά πάρκα και καταλήγει, προτείνοντας στον Υφυπουργό:

α. Να αρνηθεί την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων σ’ αυτές τις περιοχές.
β. Να βρεθούν εναλλακτικές θέσεις εγκατάστασης.
γ. Να προωθήσει τις διαδικασίες για το Προεδρικό Διάταγμα και τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια για το Λύκαιο Όρος, ώστε οι φορείς διαχείρισης να μπορέσουν να προστατεύσουν την φυσική κληρονομιά.

Την επιστολή προς τον Υφυπουργό και προς τους αρμόδιους φορείς, υπογράφει ο Γιάννης Σαμπράκος, πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις