Ε.Κ.Α.: Καταδίκη των παρενοχλήσεων σε αθλήτριες, φοιτήτριες, εργαζόμενες

Ε.Κ.Α.: Καταδίκη των παρενοχλήσεων σε αθλήτριες, φοιτήτριες, εργαζόμενες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων, τόσο μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, όσο και σχολίου συνδικαλιστή από τη Ρόδο, που δημιούργησε εντάσεις.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας συνδέοντας τα θέματα αυτά και με τις παρενοχλήσεις στους τόπους δουλειάς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «Με αφορμή την καταγγελία από την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, δεκάδες γυναίκες, εργαζόμενες, φοιτήτριες και αθλήτριες βρήκαν το κουράγιο να αποκαλύψουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. Άλλωστε και οι καταγγελίες που διαχρονικά δέχονται τα συνδικάτα για εργοδοτική τρομοκρατία και βία ενάντια στις γυναίκες συναδέλφους δεν είναι λίγες. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει κάθε πράξη βίας απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες και σε κάθε άλλη γυναίκα».

Ακολούθως επισημαίνει πως: «Η χυδαία και εμετική ανάρτηση συνδικαλιστή από τη Ρόδο, δεν προσέβαλε μόνο την καταγγελία μιας γυναίκας δημοσιογράφου, αλλά εκφράστηκε με τον πιο αποκρουστικό τρόπο για τις γυναίκες συνολικά, για τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, συνολικά στο τουρισμό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Τέτοιες απόψεις και τέτοιοι συνδικαλιστές δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας να παλέψουν ενάντια σε όλους τους παράγοντες που ενισχύουν την γυναικεία ανισότητα καθώς και κάθε μορφής σεξουαλικής βίας. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».

 

Σχετική είδηση: Νέες αντιδράσεις για ανάρτηση συνδικαλιστή για τη δημοσιογράφο που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις