Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το νοσοκομείο Ιπποκράτειο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το νοσοκομείο Ιπποκράτειο

Με σύγχρονα μηχανήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την κάλυψη των αναγκών δυο τμημάτων, του Αγγειοχειρουργικού και του Παθολογοανατομικού, εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Η πρώτη απόφαση, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, αφορά στην παροχή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των ασθενών με Covid-19. Πρόκειται για 14 είδη και συνολικά 308 μηχανήματα, που ενισχύουν αποφασιστικά το νοσοκομείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για:
-Είκοσι μόνιτορ.

-Δύο αναλυτές αερίων αίματος.

-Δέκα καρδιογράφοι.

-Πέντε φορητοί αναπνευστήρες.

-Μία συσκευή αυτόματης θωρακικής πίεσης.

-Ένας υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης.

-Δύο φορητοί υπερηχοτομογράφοι.

-Δέκα πέντε συσκευές Βi-Pap.

-Δέκα πέντε συσκευές Ηigh flow.

-Ένα ακτινολογικό συγκρότημα.

-Ένας αυτόματος εξαγωγέας νουκλεϊκών οξέων DNA / RNA.

-Εβδομήντα αντλίες έγχυσης.

-Εκατόν εξήντα ηλεκτροκίνητες κλίνες.

-Πέντε μηχανήματα πολλαπλών λειτουργιών μη επεμβατικού αερισμού.

Επίσης, για τον εξοπλισμό του Αγγειοχειρουργικού και του Παθολογοανατομικού Τμήματος του νοσοκομείου προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση εννέα ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συνολικά 11 μηχανημάτων. Ο νέος εξοπλισμός θα καλύψει για το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα τις ανάγκες διάγνωσης και για το Παθολογοανατομικό τις ανάγκες διάγνωσης, αλλά και θεραπείας παθήσεων.

Πηγή ΠΚΜ

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις