ΠΙΝ: Τέσσερα νέα Κέντρα Κοινότητας στους νέους Δήμους στα Ιόνια Νησιά

ΠΙΝ: Τέσσερα νέα Κέντρα Κοινότητας στους νέους Δήμους στα Ιόνια Νησιά

Τέσσερα νέα Κέντρα Κοινότητας εντάχθηκαν στο Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 με απόφαση της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για κοινωνικές δομές που δημιουργούνται στους τέσσερις νέους Δήμους της Περιφέρειας, δηλαδή τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας και τους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης Κεφαλονιάς.

Τα Κέντρα Κοινότητας έρχονται να προστεθούν στα ήδη λειτουργούντα των πέντε υφιστάμενων Δήμων.

Τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται για τρία χρόνια και αποτελούν σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του κάθε Δήμου. Προτεραιότητα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες -όπως ΑμεΑ και Ρομά- ενώ παρέχεται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες για την υποστήριξη, ενδυνάμωση κα ένταξή τους σε προγράμματα.

Ο προϋπολογισμός για την τριετή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας είναι 112.320 ευρώ για καθένα από τα Κ.Κ. των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Σάμης Κεφαλονιάς, και 168.480 ευρώ για τον Δήμο Ληξουρίου όπου θα λειτουργήσει και Παράρτημα Ρομά.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης των τεσσάρων έργων ανέρχεται σε 505.440 ευρώ. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις