Πάτρα: Εξιτήριο πήρε η 3χρονη που σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας άσθματος

Πάτρα: Εξιτήριο πήρε η 3χρονη που σώθηκε χάρη σε πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας άσθματος

Χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας με ήλιο η τρίχρονη Βιολέτα, που εισήχθη με άσθμα βαριάς μορφής  στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στο Ρίο, παίρνει σήμερα εξιτήριο.

Κατά τη μέθοδο αυτή, που εφαρμόζεται μόνο στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, της χορηγήθηκε μείγμα το οποίο περιείχε και ήλιο προκειμένου να ανοίξει τους βρόγχους στους πνεύμονές της για να λάβει το απαραίτητο οξυγόνο που την κράτησε στη ζωή.

Χάρη στη θεραπεία και την φροντίδα του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη και της ομάδας του το κοριτσάκι που μεταφέρθηκε από το Καραμανδάνειο σε ημιθανή κατάσταση κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Σε αυτό βοήθησε και η διασωλήνωση που προηγήθηκε από τους γιατρούς του Καραμανδανείου Παίδων.

Η Μονάδα ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου είναι η μόνη διαθέτει ολοκληρωμένο σταθμό ηλίου με αντίστοιχο αναπνευστήρα.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις