Δήμος Φλώρινας: Επιδότηση ενοικίου για τους Ρομά

Δήμος Φλώρινας: Επιδότηση ενοικίου για τους Ρομά

Ο Δήμος Φλώρινας προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, με σκοπό την εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα στόχος είναι η παροχή κοινωνικών συνοδευτικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων ατόμων-οικογενειών Ρομά, για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό της Φλώρινας.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις κοινωνικής φροντίδας και προστασίας Ρομά/Επιδότηση Ενοικίου» και αφορά την πράξη «Επιδότηση ενοικίου Ρομά Δήμου Φλώρινας», υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και του άξονα προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχιας και κάθε διάκρισης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Οι ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι άτομα που διαμένουν στους οικισμούς/καταυλισμούς των περιοχών παρέμβασης και επιλέγονται μετά από εξατομικευμένη προσέγγιση που διενεργούν τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών/Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά. Θα πρέπει να είναι δημότες ή/και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας στον οποίο θα εφαρμοστεί η επιδότηση ενοικίου και να έχουν εγγραφεί στην Κοινωνική Υπηρεσία / Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ και στο αντίστοιχο μητρώο ωφελουμένων του Δήμου.

Επίσης οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες διευθέτησης των αστικοδημοτικών εκκρεμοτήτων να μην διαθέτουν ακίνητη περιουσία που να τους επιτρέπει να κατοικούν σε αυτή ή να μην συμμετέχουν σε ενεργό, αντίστοιχο, πρόγραμμα στέγασης, να έχουν Δελτίο Ανεργίας (εφόσον δηλώνουν άνεργοι), το ετήσιο ατομικό/οικογενειακό εισόδημα να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και τα παιδιά τους έχουν εγγραφεί στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της περιοχής και φοιτούν κανονικά σε αυτά.

Επιπρόσθετα θα συνεκτιμηθουν η εργασιακή εμπειρία ή συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης ή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και σε ομαδική και/ή εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας (Δημ. Αγοράς 70). Περισσότερες διευκρινήσεις, έντυπα αιτήσεων και πληροφορίες μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι καθημερινά στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας – Παράρτημα Ρομά στο τηλέφωνο 2385045969 και στο e-mail: kk4@cityoflorina.gr

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις