ΑΜ-Θ: Σε 28 λεπτά δεσμεύτηκαν 72 εκατομμύρια του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

ΑΜ-Θ: Σε 28 λεπτά δεσμεύτηκαν 72 εκατομμύρια του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Στις 10 ακριβώς χθες άνοιξε η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την ΑΜ-Θ, αλλά μετά από δέκα λεπτά «κόλλησε» το σύστημα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ξανά και σε 28 λεπτά κατατέθηκαν 6.601 αιτήσεις -κατανεμήθηκαν 72 εκατομμύρια ευρώ σε 3.124 που εγκρίθηκαν με περίπου 22.300 ευρώ η κάθε μία.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης, Δημήτρης Λουρίκας.
«Για άλλη μια φορά η ταχύτητα, νίκησε την σοβαρή εργασία των Μηχανικών, ή και άλλα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύουν τεχνικά ή και κοινωνικά. Για άλλη μια φορά θα συντάξουμε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό και θα ζητήσουμε, να αλλάξει ο τρόπος της έγκρισης των προτάσεων. Να είναι ανοικτό το σύστημα και όταν υπάρχουν χρήματα να εξυπηρετούνται οι επιλαχόντες. Καταλαβαίνουμε πως μια κυβέρνηση, αυτό που θέλει είναι οι απορροφήσεις των πόρων που υπάρχουν. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αποδείξει πως τρέχει με χίλια, όταν υπάρχουν τα χρήματα. Για αυτό και θα υπάρξει εκ νέου πρόγραμμα και μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Θεωρούμε πως είναι ώρα να μπουν νέα κριτήρια τεχνικά και κοινωνικά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Λουρίκας.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις