Πώς, από πού και πόσα συγκέντρωσε το Όλοι Μαζί Μπορούμε κατά το 2020

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020 συγκεντρώθηκαν από το Όλοι Μαζί  Μπορούμε  287.251 kg τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 167.251 kg τρόφιμα στα καλάθια του Όλοι Μαζί Μπορούμε, τα οποία είναι τοποθετημένα σε Super Markets όλης της χώρας. Επίσης, από τη δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας στάλθηκαν 22 φορτηγά των 5 τόνων (110.000 kg) με ρούχα, παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας και τρόφιμα.Οι προσφορές σε χρήματα, μέσα στο 2020, ανήλθαν στο ποσό των 266.289 €. Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μέσω του «Με ένα cl1ck μπορείς», από12 θεατρικές παραστάσεις που προσφέρθηκαν για τους σκοπούς του Όλοι Μαζί Μπορούμε, καθώς και από δωρεές ιδιωτών. Τα χρήματα αυτά μετατράπηκαν σε τρόφιμα και διανεμήθηκαν σε 154 φορείς.Μέσα στο χρόνο που πέρασε, έγιναν 2 δράσεις συλλογής φαρμάκων και συγκεντρώθηκαν 274.500 σκευάσματα για τους πληγέντες της Βηρυτού και για Κοινωνικά Φαρμακεία 5 Δήμων.Από 1.436 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν 56.204 φιάλες αίματος.Το 2020 πραγματοποιήθηκαν 7 περιβαλλοντικές δράσεις (αναδασώσεις) και φυτεύτηκαν 22.600 δέντρα. Επίσης, καθαρίστηκαν 52 χλμ παραλιών.Στη δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε «Το Παιδί πάνω απ’όλους», συγκεντρώθηκαν 1.030 κιβώτια με σχολικά είδη, τα οποία παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες 61 Δήμων της Αττικής στην έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Από τη δράση  που πραγματοποιήθηκε για τους αστέγους της «ΣΧΕΔΙΑΣ» συγκεντρώθηκαν 10.000 kg σκούφοι, γάντια και κάλτσες.Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση» διοργάνωσε τον 5ο κύκλο σεμιναρίων για την εκμάθηση βασικών γνώσεων Η/Υ σε άτομα τρίτης ηλικίας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 15 Δήμοι και τα μαθήματα παρακολούθησαν 307 άτομα.Η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται δυναμικά και το 2021.
**Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις