Παρέμβαση Βολουδάκη στη Βουλή για λιμενικά έργα στα Χανιά

Παρέμβαση Βολουδάκη στη Βουλή για λιμενικά έργα στα Χανιά

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης τοποθετήθηκε στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Oλοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο».

Ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ως θετικό ότι για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα πλαίσιο για την εκπόνηση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τον νησιωτικό χώρο. Αναφερόμενος στον νομό Χανίων, ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας την έγκριση της χρηματοδότησης μιας σειράς μελετών που έχει ζητήσει το Λιμενικό Ταμείο από τον Σεπτέμβριο για κρίσιμα έργα στη Σούδα, τα Σφακιά, την Αγιά Ρουμέλη, την Παλιόχωρα και τη Γαύδο. Ο σκοπός των έργων εκτός από αναπτυξιακός, είναι και εθνικός, αφ’ ενός με την προγραμματισμένη αναβάθμιση του Ναυστάθμου Σούδας, αφ’ ετέρου με την επικείμενη επέκταση των χωρικών υδάτων στα νότια της Κρήτης.

Ειδικά για τη Σούδα, ο βουλευτής Χανίων ανέφερε ότι καλωσορίζουμε την αναβάθμιση του Ναυστάθμου, αλλά η τοπική κοινωνία θα πρέπει να έχει κάποια ανταποδοτικά οφέλη σε λιμενικά έργα που θα αντισταθμίσουν την επιβάρυνση από την αμυντική χρήση του λιμανιού. Για τα Σφακιά ανέφερε ότι το λιμάνι είναι το τρίτο της Κρήτης σε επιβατική κίνηση και χρειάζεται εκσυγχρονισμό και επέκταση, όπως το Λιμενικό Ταμείο ζητά. Αυτό θα υπηρετήσει και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και εθνικούς στόχους: Χρειάζεται ένα καλύτερο λιμάνι που θα μπορεί να εξυπηρετεί αυξημένες ανάγκες του Λιμενικού πρώτον λόγω των αυξημένων αναγκών επιτήρησης της έκτασης των χωρικών υδάτων που θα επεκταθούν, και δεύτερον λόγω των νέων και απειλούμενων ροών λαθρομετανάστευσης από τα νότια. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βολουδάκης και στο λιμάνι της Κισάμου, το οποίο αποτελεί σημείο σύνδεσης με τη Δυτική Ελλάδα.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις