Αυτός που απογείωσε τη φάση ήταν ο Μπέρνι!..


Ακούραστο το μάτι του φωτορεπόρτερ, σκανάριζε το πλήθος στο Καπιτώλιο. Έψαχνε για χειρονομίες, για στιγμιότυπα, για συζητήσεις, για χαμόγελα, για γκριμάτσες. Κι εκεί που στεκόταν αναποφάσιστος.. για το ποιόν απ’ τους γερουσιαστές Κρουζ και Χόουλι θα απαθανάτιζε, ξανασκέφτηκε έναν συνάδελφό τους. Έναν γερουσιαστή που μόλις τον είχε δει να περνάει. Με δικά του λόγια: «Σκέφτηκε ότι έπρεπε να επιστρέψω στον γερουσιαστή Mπέρνι Σάντερς. Κάτι μου ‘βγαζε ο τρόπος που άραζε, ο τρόπος που καθόταν στην καρέκλα. Πήγα προς τα εκεί κι έτσι χωρίς να το πολυσκεφτώ αποφάσισα ότι άξιζε τον κόπο να τον φωτογραφίσω». Και το ενσταντανέ του έκανε το γύρο του κόσμου κι έριξε το ίντερνετ!
* Τον λένε Μπρένταν Σμιάλοουσκι, εργάζεται για το πρακτορείο Agence France-Presse και καλύπτει τα τεκταινόμενα στην Ουάσιγκτον από το 2003. Έχει φωτογραφίσει προέδρους, υπουργούς, γερουσιαστές και κάθε είδους προσωπικότητες, έχει κερδίσει βραβεία και επαίνους, είναι όνομα στο χώρο του, αλλά τέτοια διασημότητα ούτε στα πιο υγρά όνειρά του. Όλα τα κοντέρ έσπασε η φωτογραφία του Μπέρνυ Σάντερς, δίνοντας αφορμή στους χιουμορίστες του διαδικτύου να εξασκήσουν το ταλέντο τους. Ακόμη κι ο ίδιος ο γερουσιαστής εκμεταλλεύτηκε το σούσουρο και κατάφερε να αποκομίσει ένα σωρό λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
* «Προσωπικώς το γλεντάω που ο κόσμος διασκεδάζει με μια πολιτική φωτογραφία», λέει τώρα ο Σμιάλοουσκι. «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη τον τελευταίο χρόνο και η πολιτική μπορεί να γίνει πολύ σκατένια. Δεν είναι ωραίο δηλαδή που πέφτει γέλιο;»
Όσο για το ενσταντανέ του που έβαλε φωτιά στα τόπια, ο φωτογράφος παραμένει σεμνός, δηλώνοντας:
«Ήταν ωραία στιγμή, έπαιξε κι αυτό το ρόλο του ότι ήταν ωραία στιγμή, αλλά νομίζω ότι αυτός που την απογείωσε τη φάση ήταν ο γερουσιαστής Σάντερς. Κατά τ’ άλλα, δεν θα έλεγα ότι είναι και η πιο συγκλονιστική φωτογραφία που έχω τραβήξει»!
- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Χρήστου Ξανθάκη από το newpost
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις