Όχι παραγραφή πριν την ενηλικίωση για τα σεξουαλικά εγκλήματα προανήγγειλε ο Τσιάρας

Όχι παραγραφή πριν την ενηλικίωση για τα σεξουαλικά εγκλήματα προανήγγειλε ο Τσιάρας

Τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση θα επανέλθει η μη παραγραφή τονίζει σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις που ξετυλίγωνται με την υπόθεση «Λιγνάδη»

Αναφερόμενος στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ο κ. Τσιάρας μιλώντας στον ρ/σ παραπολιτικά σημείωσε «η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το πλήθος αυτών των αποκαλύψεων και από το γεγονός ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία κανείς δεν μπορούσε να τα βάλει στο μυαλό του. Υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση η οποία δημιουργείται από εύλογα ερωτηματικά τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν. Θα συμφωνήσω ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να ταράσσεται αλλά δεν είναι θέμα του πολιτικού συστήματος , είναι θέμα της ίδιας της κοινωνίας. Το πολιτικό σύστημα όμως είναι υπεύθυνο να θωρακίσει ένα πλαίσιο τουλάχιστον νομικό μέσα από το οποίο θα προστατεύεται ο κάθε πολίτης και δεν θα υπάρχουν τέτοιου είδους ζητήματα ή εν πάση περιπτώσει θα ενθαρρύνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί τέτοιου είδους αδιανόητες συμπεριφορές από άλλους ανθρώπους.

Αναφορικά με την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι οποιονδήποτε σοβαρό Έλληνα πολίτη τον λυπεί η κατηφορική πορεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όπως τονίζει το γεγονός ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση οικειοποιείται τέτοιου είδους θέσεις δείχνει και τη δική της ανεπάρκεια απέναντι ουσιαστικά σε ένα σοβαρό πολιτικό διάλογο που πρέπει να υπάρχει αλλά πολύ περισσότερο την προσπάθεια της να ρίξει λάσπη προς κάθε κατεύθυνση μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς με καθε ευκαιρία αποδεικνύεται και η πολιτική γύμνια αλλά πολύ περισσότερο μια αντιφατική τοποθέτηση σε ίδια ζητήματα.

«Από την πρώτη στιγμή έχω επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα, έθεσα όλους τους προσωπικούς προβληματισμούς και τους προβληματισμούς που έχουν αναπτυχθεί και μεταξύ των συνεργατών μου εδώ στο υπουργείο αλλά ούτως ή άλλως όλοι αυτοί οι προβληματισμοί εκφράζονται δημόσια και μέσα από τα ΜΜΕ αλλά κυρίως από τους απλούς πολίτες και βεβαίως έχουμε ζητήσει στην αναμόρφωση η οποία θα υπάρχει έως το καλοκαίρι να υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες προβλέψεις έτσι ώστε και οι ποινές να είναι αυτές που πρέπει αλλά κυρίως να έχουμε ένα θωρακισμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο να δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη.» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση θα επανέλθει η μη παραγραφή, ενδεχομένως είναι ένα θέμα συζήτησης που είναι επιστημονικό πρωτίστως θέμα, του να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις